Πέμπτη 20 Μαρτίου 2008

Βουτιές για Παρέα!


Στις βραδιές dvd καταργήσαμε την πίτσα.

Αποφασίσαμε να έχουμε διάφορα ντιπς μαζί με σέλινο, καρότο ή πίττα ή ακόμα και νάτσος ή πατατάκια...

Ναι, δεν κόψαμε τις πίτσες για την γραμμή σώματος αλλά για την καμπύλη της λιχουδιάς!


Θα σημειώσουμε λοιπόν, κάποια ντιπς. Σαλτοσαλάτες. Σάλσες; Πικάντικες βουτιές;

Δεν ξέρω την ελλληνική ονομασία... Και η "σαλάτα" είναι σκέτη υποκρισία στην συγκεκριμένη μετάφραση.





Ντιπ Τυριών


Υλικά:

Φέτα ή Μανούρι ή Μυζήθρα ή κάποιο φρέσκο λευκό τυρί, μαλακό

1-2 κουταλιές Τυρί Φιλαδέλφια

3 κουταλιές Sauer Cream

φρέσκο κρεμμυδάκι

2-3 κουταλιές νερό

αλάτι, μαύρο πιπέρι


Εκτέλεση:

Λιώνουμε τα τυριά στο πολυμίξερ, προσθέτουμε την ξινή κρέμα, το νερό και τα μπαχαρικά και πολτοποιούμε. Αν δεν έχουμε πολυμίξερ, δυναμώνουμε το χεράκι μας, αφού τα ανακατεύουμε σιφουνικά γρήγορα με το σύρμα μέχρι να πολτοποιηθούν.

Κόβουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι σε πολύ πολύ μα πολύ λεπτές ροδέλες.

Τοποθετούμε το ντιπ μας σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι κι ανακατεύουμε με ένα πηρούνι.

Αν χρειάζεται, προσθέτουμε λίγο αλάτι.





Βουτιά Αβοκάντο (Γουακαμόλε)


Υλικά:


1 μεγάλο αβοκάντο, ώριμο!

1 ντομάτα, ζουμερή

1 μικρό ή 1/2 μεγάλο κρεμμύδι

λίγος χυμός λεμονιού

αλάτι, πιπέρι, βασιλικός

προαιρετικά: κόκκινη ή πράσινη πιπεριά ή τσίλι (καυτερή κόκκινη πιπεριά)


Εκτέλεση:

Αποφασίζουμε αν θέλουμε το ντιπ αβοκάντο να είναι σαν πουρές ή αν θέλουμε να έχουμε τα λαχανικά μας σε μικρά κομματάκια.

Αν το θέλουμε πουρέ:

αναμιγνύουμε το αβοκάντο, την ντομάτα και το κρεμμύδι και τα πολτοποιούμε. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, το αλατοπίπερο και τον βασιλικό και ανακατεύουμε.

Μερικοί, αγαπάνε ιδιαίτερα την ξινόκρεμα για αυτό και δεν ξεχνάνε να την συμπεριλάβουν στα υλικά της συνταγής.

Όπως και να ΄χει η βουτιά μας είναι έτοιμη για το μπολ της!


Αν τα θέλουμε σε μικρά κομμάτια, τότε:

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι. Κόβουμε τις ντομάτες και τελευταίο το αβοκάντο (για να μην μαυρίσει) σε κυβάκια και τα ανακατεύουμε στο μπολ. Προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο,τον χυμό λεμονιού, αλατοπιπερώνουμε, βασιλικώνουμε και είναι έτοιμο για απολαυστική κουταλιά σε ένα κομμάτι πίττα!


Για έξτρα χιτ, μπορούμε να προσθέσουμε μερικές σταγόνες Τεκίλα!



Μελιτζανοσαλάτα


Οκ, η ετοιμασία της μελιτζανοσαλάτας μόνο γρήγορη δεν είναι αφού πρώτα πρέπει να ψήσουμε τις μελιτζάνες! Όμως, παράλληλα με το ψήσιμο, μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο και όταν έρθει η στιγμή, να τις βγάλουμε από τον φούρνο, χρειαζόμαστε μόνο 10 λεπτά! Άρα; Σιγά την δυσκολία! :Ρ :)))))


Υλικά:

2 μελιτζάνες

1 φέτα ψωμί

2 σκελίδες σκόρδο

ελαιόλαδο

χυμός λεμονιού

αλάτι, ρίγανη, πιπέρι


Εκτέλεση:

Ψήνουμε τις μελιτζάνες μας στο φούρνο. Θα είναι έτοιμες όταν μαλακώσουν αρκετά για να τρυπηθούν άνετα με ένα πηρούνι.

Όταν είναι έτοιμες, τις βγάζουμε και τις αφήνουμε στην άκρη, να κρυώσουν.

Ταυτόχρονα, λιώνουμε τον σκόρδο και τρίβουμε το ψωμί.

Όταν οι μελιτζάνες μας κρυώσουν, αφαιρούμε με ένα κουτάλι την ψύχα τους και το βάζουμε σε ένα μπολ. Τις πολτοποιούμε καλά με το πηρούνι προσθέτοντας σιγά- σιγά το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Την τοποθετούμε στο ψυγείο αφού σερβίρεται κρύα!


Αν θέλουμε, στη συνταγή μπρούμε να προσθέσουμε τριμμένη φέτα ή ακόμα κυβάκια κόκκινης πιπεριάς.


Αν μας αρέσει ιδιαίτερα η μελιτζανοσαλάτα, καλό είναι να την φτιάχνουμε σε μεγαλύτερη δόση αφού διατηρείται στο ψυγείο για αρκετές μέρες.




Φέτα Βασιλική


Πρόκειται για ντιπ πέστο


Υλικά:

1 τυρί φέτα

2 δέσμες φρέσκο βασιλικό

ελαιόλαδο

2 σκελίδες σκόρδο

μια χούφτα καρύδια

μαύρο πιπέρι, αλάτι


Εκτέλεση:


Αλέθουμε τα καρύδια. Λιώνουμε τον βασιλικό και το σκόρδο στο πολυμίξερ.

Προσθέτουμε τα καρύδια και σιγά σιγά την φέτα.

Σειρά έχει το ελαιόλαδο και το αλατοπίπερο.

Όταν γίνει ένα ομοιόμορφο μίγμα, το τοποθετούμε για λίγο στο ψυγείο.


Είναι και μια νόστιμη κρύα σάλτσα για μακαρόνια.




Γιαουρτώματα


Υλικά:

1 μεγάλο κουτί γιαούρτι στραγγιστό

Άνηθο ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο (όχι απαραίτητα)

ελαιόλαδο

μαύρο πιπέρι, αλάτι


Εκτέλεση:


Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνουμε το γιαούρτι και το άνηθο. Ανακατεύουμε γρήγορα, προσθέτοντας σιγά σιγά το ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνουμε και τοποθετούμε στο ψυγείο!

Γιαρουτώνουμε γευστικότατα,διάφορα λαχανικά, ψωμάκι και φυσικά το σουβλάκι μας...



Ντιπ για σνομπς :Ρ

Υλικά:

Καπνιστός σολωμός

Άνηθος

μαγιονέζα

λίγες σταχόνες χυμός λεμονιού

λίγες σταγόνες βότκας

μαύρο πιπέρι, χοντροαλεσμένο

αλάτι


Εκτέλεση:


Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά και πολτοποιούμε.

Τοποθετούμε το ντιπ στο ψυγείο.


Σερβίρεται κρύο με διάφορα κράκερς και αν θέλουμε, γαρνίρουμε με τριμμένη φλούδα λεμονιού, χοντρό μαύρο πιπέρι και κλαδάκια άνηθου.

Είναι μιαμ πάντως! :)))))))



Κρητικός Δύτης

Υλικά:

3 μεγάλες ζουμερές ντομάτες

λίγες μαύρες ελιές

λίγη κάππαρη (τα μπαλάκια όχι τα φύλλα)

τυρί φέτα

ελαιόλαδο

ξύδι λευκό

αλάτι, πιπέρι, ρίγανη


Εκτέλεση:


Κόβουμε σε κυβάκια την φέτα και τις ντομάτες μας, σε μικρές ροδέλες τις ελιές.

Αναμιγνύουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε την κάππαρη κι ανακατεύουμε ξανά, προσθέτοντας σιγά σιγά το ελαιόλαδο, το ξύδι και τα μπαχαρικά μας.


Τέλεια μεσογειακή βουτιά για παξιμαδάκια!

Φυσικά τρώγεται και με το ...κουτάλι! :Ρ



Προς το παρόν αυτά!

:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

2 σχόλια:

  1. How did these responses become so muddled іt's tiresome reading em.

    Stop by my weblog :: long term money loans

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Now thеn boуs letѕ all calm down and have a
    lovely wаrm bath аnd a mug of tea.


    Fеel frеe to visit my wеb blog :: unsecured personal loans

    ΑπάντησηΔιαγραφή